Wagyu rund

Wagyu rund

Wanneer een Japanse keizer ergens zijn imago aan verbindt, weet je één ding zeker. Iets moet heel erg speciaal zijn. En dat is precies wat de keizerlijke Wagyu runderen zijn. Heel erg speciaal!

Het vlees van deze runderen heeft namelijk een aantal goede eigenschappen voor degene die het vlees eten: het verlaagd het cholesterol, het voorkomt dat aders dichtslibben en het verlaagd de kans op kanker. Tevens is het vlees ontzettend mals en heeft het een zeer speciale smaak. Het mag dan ook geen verassing zijn dat veel toprestaurants dit vlees serveren. Het geheim van het Wagyu vlees ligt in de hoge mate van marmering, oftewel het aantal vetadertjes die door het spiervlees lopen. Hoe meer van die adertjes, hoe beter het vlees!

Het van oorsprong uit Azië afkomstig rund wordt sinds enkele jaren ook in Noord-Limburg gefokt. In Veulen is namelijk een Wagyu Farm gehuisvest in de boerderij St. Joseph Hoeve. De keizerlijke runderen worden hier volgens Japanse traditie gevoederd en gemasseerd. Dit Wagyu rundvlees is van een prachtige kwaliteit en het eten ervan is een ervaring die beleefd moét hebben.

Ontdek Wagyu rundvlees, hét streekproduct van Noord-Limburg. Proef het land!


Terug naar het overzicht