Vergeten Groente

Vergeten Groente

Je hebt er ooit wel eens van gehoord. Maar hoe ze er uit zien, hoe ze smaken en hoe je ze moet bereiden? Geen idee! Groenten als Pastinaak, Savooiekool en Brave Hendrik zijn van oudsher de rauwe rakkers van de volle grond. Hun kracht en schoonheid ligt in de eenvoud. De gewassen die onze voorouders in leven hielden, mogen best weer eens onder de aandacht worden gebracht!

Niets wordt zomaar vergeten. Ook groenten niet. De ontwikkeling van onze smaak heeft de laatste jaren een ware vlucht genomen. Waar vroeger steevast elke avond aardappelen, groente en vlees op tafel kwam, eten mensen tegenwoordig Couscous, Thais en Sushi. In plaats van de Hollandse bladsla nemen mensen nu eerder ijsbergsla uit Amerika, of rucola uit Italië. Hierdoor is veel streekgebonden diversiteit verloren gegaan en dat vinden wij jammer. Met winterpostelein, raapstelen of zuring kun je namelijk een heerlijke salade maken, die totaal anders smaakt en zeer gezond is!

Ontdek de Vergeten Groente, hét streekproduct van Limburg. Proef het land!


Terug naar het overzicht