Paprika

Paprika

Pronkstuk van de streekproducten is toch wel de Oranje Paprika. Smaakvol en veelzijdig. En met een vitamine C gehalte welke drie keer zo hoog is als die van een sinaasappel ook nog super gezond!

Dankzij hun zoete en milde smaak en hun mals en sappig vruchtvlees, zijn de paprika's niet alleen erg lekker, maar bovenal zeer geschikt voor vele toepassingen. De paprika smaakt als vers gesneden groente, in de wok of op de barbecue, maar dient ook als basis voor vele producten. Denk bijvoorbeeld aan de gevulde paprika, chutney, soep, quiche, smoothie en IJs.

Zoals al gezegd is de Oranje Paprika ook nog eens hartstikke gezond. Buiten de vitamine C bevatten ze vitamine B1 en B2, calcium, ijzer en jodium. En aangezien ze heel weinig calorieën bevatten is de Paprika uitermate goed voor de lijn.

Ontdek de Oranje Paprika, hét streekproduct van Noord-Limburg. Proef het land!


Wat weet jij allemaal over champignons, paprika's, asperges, blauwe bessen, graan, vleesvarkens en melk? Hoe groeien ze? Hoe kun je ze het beste bewaren en hoe gezond zijn ze eigenlijk? Test je kennis en doe de quiz!Terug naar het overzicht