Noord-Limburgse Drank

Noord-Limburgse Drank

Het is maar goed dat er zoveel fietsroutes zijn in Noord-Limburg, want dan kun je namelijk zorgeloos genieten van de vele, heerlijke dranken die hier gebrouwen, gestookt en gedistilleerd worden. Stevige bieren, kruidige likeuren en ronde wijnen. Noord-Limburg heeft op dit vlak een goede reputatie verworven.

Met de Hertog Jan Brouwerij en Graanbranderij De IJsvogel mogen we Arcen wel het middelpunt van de Noord-Limburgse Drank noemen. Klinkende namen met een eeuwenoude geschiedenis en levendige traditie. Zodra je Arcen binnenkomt ruik je al de kenmerkende moutlucht. Het bewijs dat de brouwerij nog in volle actie is.

Op steenworp afstand van deze brouwerij is gevestigd in een gerestaureerde watermolen Graanbranderij de IJsvogel. Een succesvol familiebedrijf dat de lekkerste likeuren stookt uit regionaal fruit en graan.

Jonger van datum zijn de wijndomeinen De Kapèlkeshof en Limburgergaard. Zorgvuldig geselecteerde druivenrassen gedijen goed op de Noord-Limburgse grond en dankzij verbeterde kennis van wijnbereiding, is de kwaliteit van deze wijnen uitstekend.

Ontdek de Noord-Limburgse Drank. Proef het land!


Terug naar het overzicht