Champignons

Champignons

Champignons zijn niet de eerste groente waar je aan denkt als je het over Streekproducten hebt. Maar dat is het wel degelijk! Niet omdat ze alleen hier worden geteeld, of omdat ze alleen in Noord-Limburg verkrijgbaar zijn. Nee. Maar wel omdat een van de marktleiders wereldwijd uit deze regio komt. Namelijk Scelta Mushrooms.

Ze groeien dan weliswaar in donkere ruimtes. Hier willen de we Champignon even vol in de schijnwerpers zetten!

Het klinkt niet heel lekker, maar de Champignon is natuurlijk gewoon een schimmel. In een tijdsbestek van zes weken, worden ze in donkere ruimtes en bij een temperatuur tussen de 16 en 22 graden Celsius geteeld.

Eenmaal geoogst is de Champignon niet alleen voortreffelijk qua smaak. Het is ook een van de meest veelzijdige groenten die er is. Of je hem nu rauw, gekookt, gebakken of gefrituurd eet. De smaak is en blijft heerlijk. Denk eens aan een romige Champignonsoep. Een knapperig, gepaneerde Champignon, of ‘gewoon’ gebakken in een boerenomelet…   

Ontdek de Champignon, hét streekproduct van Noord-Limburg. Proef het land!


Wat weet jij allemaal over champignons, paprika's, asperges, blauwe bessen, graan, vleesvarkens en melk? Hoe groeien ze? Hoe kun je ze het beste bewaren en hoe gezond zijn ze eigenlijk? Test je kennis en doe de quiz!


Terug naar het overzicht