Blauwe bes

Blauwe bes

De Blauwe bes, lekker én gezond! Niet te verwarren met de bosbes, is hét streekproduct van Noord-Limburg. Deze typische, zoete bes is niet alleen heerlijk van smaak, maar blijkt ook nog eens erg gezond te zijn.

Blauwe bessen zijn als het ware kleine voedingsbommetjes en zitten boordevol vezels, anthocyaan, antioxidanten en vitamine A, B en C. Deze stoffen werken onder andere ontstekingsremmend, cholesterolverlagend en zijn goed voor hart- en bloedvaten. De ideale vrucht voor de bewuste consument!

Dat de blauwe bes lekker is weet iedereen. Maar de veelzijdigheid van de bes is bij veel mensen nog onbekend. Buiten dat je hem namelijk ‘uit de hand’ kunt eten, zijn er met de blauwe bes veel culinaire variaties nodig. Wat dacht u van een blauwe bessenwijn, een blauwe bessenvlaai of een heerlijk blauwe bessen ijs?

Ontdek de blauwe bes, hét streekproduct van Noord-Limburg. Proef het land!

 

Wat weet jij allemaal over champignons, paprika's, asperges, blauwe bessen, graan, vleesvarkens en melk? Hoe groeien ze? Hoe kun je ze het beste bewaren en hoe gezond zijn ze eigenlijk? Test je kennis en doe de quiz!Terug naar het overzicht