Asperge

Asperge

Dat de Asperge een bijzonder Streekproduct is, blijkt wel uit de vele bijnamen die deze groente kent: Koningin der Groente, het Witte Goud, Parel van het Land en Points d’amour!

Een heerlijke Asperge van topkwaliteit mag gezien worden. Daarom krijgt dit typisch Limburgs Streekproduct de aandacht die het verdient!

Asperges zijn niet alleen heerlijk qua smaak, ze bezitten ook nog geneeskrachtige stoffen. Zo bevat de Asperge onder andere de stof asparagine, dat een gunstige uitwerking heeft op leverstoornissen, jicht, chronische reuma, vermoeidheid, hartkloppingen en een lage bloeddruk. Daarnaast werken Asperges bloedzuiverend en urine-uitdrijvend. Ook wordt beweerd dat Asperges goed passen in afslankprogramma’s; wil je afslanken? Eet dan driemaal per week Asperges!

Ontdek de Asperge, hét Streekproduct van Noord-Limburg. Proef het land!


Wat weet jij allemaal over champignons, paprika's, asperges, blauwe bessen, graan, vleesvarkens en melk? Hoe groeien ze? Hoe kun je ze het beste bewaren en hoe gezond zijn ze eigenlijk? Test je kennis en doe de quiz!Terug naar het overzicht