Bakkerij J.Ummenthun

Bakkerij J.Ummenthun

Een bakker zoals een bakker bedoeld is. Dat is Bakkerij Ummenthun in America. Jo Ummenthun begon de bakkerij in de jaren zestig van de vorige eeuw en gaf zijn vakmanschap en enthousiasme door aan zoon Leo, die inmiddels al jaren het vertrouwde gezicht van deze gezellige dorpsbakkerij is.

Volledig geworteld in de Peel, werken Leo en zijn team volop met producten en tradities van de streek. Neem bijvoorbeeld de blauwenbessencake en –vlaai met blauwe bessen uit de buurt. Onder het motto ‘‘s ochtends geplukt, ’s middags op de vlaai’ werkt de bakkersfamilie zo veel mogelijk met fruit van telers uit het eigen dorp. Goed voor het milieu en verser dan vers. Ouderwets lekker en passend in de Peelse smaaktraditie zijn ook het Notenturfbrood, de Peelcake en de knapkoeken van Ummenthun, volledig bereid volgens eigen receptuur. Wereldberoemd in het eigen dorp is verder de Polonaisevlaai, een vrolijke vlaai met kersen, pudding, biscuitdeeg en eiwitschuim. Waar de naam vandaan komt, hoeven we u vast niet uit te leggen. Een andere beroemdheid uit America is Rowwen Hèze. Dat ‘Bekker Lei’ in een van de liedjes van deze band voorkomt, zegt genoeg over de bijzondere band die ‘bekker Lei’ met deze muzikanten heeft. Hij ontwikkelde er zelfs een speciale Rowwen Hèze cake voor...

Bakkerij J.Ummenthun

Leo Ummenthun

Op 18 jarige leeftijd heb ik deze bakkerij van mijn vader overgenomen en inmiddels run ik hem samen met mijn vrouw Franka.

Onlangs hebben wij de winkel helemaal opgeknapt en in de oude stijl teruggebracht, met foto's van vroeger. Absoluut een bezoekje waard!


Openingstijden

Openingstijden
  • Dinsdag t/m vrijdag van 08.30 - 18.00 uur
  • Zaterdag van 08.00 - 15.00 uur
  • Zondag en maandag gesloten
Gesloten op Maandag,Zondag

Faciliteiten

  • Streekproducten
  • Terras
  • Zitplaatsen binnen
  • Toilet aanwezig

Terug naar het overzicht