Akkie's Tuin

Akkie's Tuin

Gezond eten is prima, maar het moet wel lekker zijn… Met dat motto in hun achterhoofd maken Ans Hoeijmakers en Henk van Gerwen verrassende lekkernijen met producten uit eigen tuin.

In Akkie’s tuin – vernoemd naar de bijnaam van Ans – groeien appels, peren, pruimen, frambozen, aardbeien, verschillende soorten bessen en diverse soorten kruiden. Bijen uit de imkerij zorgen voor verse honing en de bestuiving van de eigen fruitgewassen en wie bijen nodig heeft voor de bestuiving in de eigen tuin, kan ook bij Ans en Henk terecht. Zowel het fruit, de kruiden als de bijen worden met liefde verzorgd. Om de natuur zo veel mogelijk na te bootsen wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen en de bijenkasten zijn zo ontworpen dat de bijen er kunnen leven, zoals ze dat in de natuur ook zouden doen.

Als gediplomeerd herborist weet Ans alles over de teelt en de verwerking van de kruiden. Van het fruit en de kruiden maakt ze onder meer thee en unieke jams zonder toegevoegde suikers, waarbij ze zoekt naar spannende combinaties. Zo is er blauwe bessenjam met koriander, aardbeienjam met basilicum en pruimenjam met dragon…  Gezond en lekker! Naast de kruiden uit eigen tuin, vindt ook de honing van Akkie’s bijen zijn weg naar de jam. Plannen voor uitbreiding met een grote moestuin, liggen ook al op de plank. Met dit duo met groene vingers wordt het vast en zeker een succes.


Faciliteiten

  • Teler van fruit en kruiden
  • Imkerij

Terug naar het overzicht