Nacht van de Nacht in de Paardekop

zaterdag 27 oktober 2018 - 19.30 tot 22.00 uur

Nacht van de Nacht in de Paardekop

Op 27 oktober, de landelijke nacht van de nacht, is bij helder weer nog een klein sikkeltje van de maan zichtbaar, maar zo weinig dat we er nauwelijks licht van hebben. Dat betekent dat het behoorlijk donker wordt in natuurgebied de Paardekop.

Nachtelijke tocht

Wat is er spannender dan een nachtelijke tocht in dit unieke natuurgebied waarbij u de nieuw gebouwde uitkijktoren kunt bezoeken en beklommen. Bovenop de 18 meter hoge toren heeft u zicht op de omgeving van IJsselsteijn. Hoe donker is onze omgeving nog?

Het IVN heeft een route gemarkeerd zodanig dat niemand het risico loopt in het donker te verdwalen, ook de toren zal verlicht zijn, zodat u veilig naar boven kunt.

Tijdens de tocht worden de deelnemers verrast met een aantal leuke activiteiten, zoals: een spannend verhaal van Jan Michels, die in zijn zelfgebouwde plaggenhut zijn verhaal zal vertellen, het beluisteren van vleermuizen met behulp van detectors, de sterrenhemel bekijken met een telescoop (mits het helder weer is) en hoe ziet de nacht vlinder er uit. Voor de kinderen is er een speciale opdracht: Werken met de zintuigen?

Op de start/finishplaats, waar een aantal vuurkorven staan, zal ook een stand zijn met koffie, thee en warme chocomel.

Wat is de Nacht van de Nacht

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks terugkerend evenement in oktober, georganiseerd door de Milieufederaties en Stichting Natuur & Milieu. Tijdens de Nacht van de Nacht worden op honderden plaatsen in Nederland activiteiten georganiseerd die de schoonheid van echte duisternis benadrukken.

Op een rijtje

  • Neem liever geen zaklamp bij. Je wilt tenslote genieten van het donker! 
  • Kosten: vrijwilige bijdrage
  • Het startpunt is bij Natuurgepied de Paardekop, Moosdijk te Ysselsteyn. Te bereiken vanuit Middenpeelweg naar Paardekopweg. Ter hoogte van de Moosdijk rechtsaf Konijnenweg (zandpad). Doorrijden richting uitkijktoren tot slagboom en daar parkeren.

Bekijk de volledige agenda