Najaarsexpositie Leudal 2017

zondag 12 november 2017 t/m zondag 26 november 2017

Najaarsexpositie Leudal 2017

Maarten Bouman en Rob van den Broek exposeren in Heythuysen.

Deze exposie wordt geopend op zondag 12 november om 14.00 uur. Een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur Leudal ontvangt de kunstenaars, familie, genodigden en andere kunstlievende belangstellende. 

Jan C M Peeters zal het gesprek aangaan met beide kunstenaars, waarbij het publiek meer te weten komt over inspiratie, werkwijze, materialen en het vormingsproces van hun werk.

Maarten Bouman 

Maarten Bouman is een schilder die in alle opzichten verknocht is met de streek waarin hij leeft. Onderwerpen vindt hij in de naaste omgeving en de cultuur van het Limburgse land. Dat getuigen de schilderijen van dorpstaferelen, schutterijen, luchten en landschappen. Faam verwierf Maarten met het schuttersdoek Nachtwacht van Neer, voorstellende de verbroedering van de schutterijen uit Neer. Het enorme doek dat jarenlang in Amsterdam heeft gehangen, is onlangs terug in Neer, en is op de tentoonstelling te bezichtigen. Dit schilderij was aanleiding om zich te verdiepen in het schilderen van portretten, zijn andere passie.

Rob van den Broek

Bronsgieter Rob van den Broeks laatste werk is vooral geïnspireerd door het fenomeen steampunk, een term uit de wereld van science fiction en fantasy. Het woord steam verwijst naar de tijd dat stoom de primaire krachtbron was voor mechanische beweging. Tandraderen, glanzende messing drijfstangen en hefbomen; kortom de futuristische wereld van Jules Verne met zijn Nautilus en H G Wells met zijn tijdmachine en mannetjes met mechanische ledematen en gekke brilletjes. Mensenhoofden en lichamen die onderhuids bestaan uit ingewikkelde raderwerken.
Maar naast het fantastische laat Rob van den Broek ook zien dat hij uit de weg kan met kleine, verstilde figuren uit planten- en dierenwereld.

  • De openingstijden van de expositie zijn op de zondagen 12, 19 en 26 november van 14.00 tot 17.00 uur. Tijdens werkdagen is de expo van maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren te zien. 

Bekijk de volledige agenda